O nas

KDO SMO

Vivastea - inštitut za logoterapijo, komunikacije in vedsko svetovanje je zasebni zavod, ki deluje na področju svetovanja, raziskav, izobraževanja in izpopolnjevanja ter osebnostne in duhovne rasti vsakega posameznika kot tudi celotne družbe.

V inštitutu Vivastea verjamemo, da je vsak med nami enkratno in neponovljivo bitje, čudež življenja, s posebno, enkratno in neponovljivo nalogo, ki jo lahko opravi samo on in nihče drug in s posebnim, enkratnim, njemu lastnim smislom bivanja. S pomočjo logoterapije Viktorja Frankla, vedskih znanj in različnih praktičnih metod in vaj, vas popeljemo po poti osebne in duhovne rasti ter vas opolnomočimo za to, da svoje življenje zaživite neobremenjeno, a vendar odgovorno ter s sprejemanjem življenjskih okoliščin tu in sedaj.

Vivastea se ukvarja tudi z odnosi z javnostmi, kjer vam lahko pomagamo pri strateškem načrtovanju in komuniciranju z različnimi javnostmi. Pomagamo vam pri izvedbi različnih komunikacijskih aktivnosti (novinarske konference, organizacija dogodkov, komunikacijski načrti, interno komuniciranje, vsebinska priprava zloženk, brošur, časopisov, itd.) in digitalnem komuniciranju. Pri tem prisluhnemo vašim potrebam in željam. Naše dolgoletne izkušnje na tem področju in strokovnost ter profesionalnost, zagotavljata vaše zadovoljstvo. Pri našem delu nas vodijo tudi različna znanja s področja vedske astrologije (djotish) in integralnega vedskega svetovanja. Vedska znanja izhajajo iz Indije, pri čemer so vede izjemno obsežna zbirka besedil, eno najstarejših, ki predstavljajo enega od temeljev indijske filozofije in religij. Logoterapevtska in vedska znanja se dopolnjujejo, saj je pri vseh teh znanjih dan izjemen poudarek na poznavanju Sebe, z zavedanjem, da imamo vsi potenciale in talente, ki so vsakomur lastni.

Osnova našega delovanja sta sočutje in empatija. V Vivastei vam resnično prisluhnemo in skupaj z vami poiščemo pot do notranjega miru in harmonije. Naša skrb je, da vam pomagamo prepoznati vaš namen in poslanstvo. Vivastea se povezuje z domačimi in mednarodnimi somišljeniki, strokovnimi združenji in v iskanju iskrene pomoči sočloveku ter družbi ves čas išče nova znanja in tehnike

Logoterapijo in logoterapevtske pogovore izvajamo pod supervizijo mag. Klemna Kobala, specialista psihoterapije, smer logoterapija. Mag. Klemen Kobal je tudi profesor in strokovni vodja Akademije za psihoterapijo logoterapijo.

Besede ustanoviteljice zavoda

Izjemno vesela sem, da vas je Življenje pripeljalo na spletno stran Vivastea.si. Zakaj? Ker se zavedam, da globoko v sebi vsi iščemo notranji mir, srečo in harmonijo, ki je ne moremo kupiti z denarjem, dragimi tehnološkimi igračami, ali pa z nezmernim spletnim nakupovanjem, alkoholom ter drugimi opojnimi substancami, ki nudijo kratkotrajne užitke. Prav tako smo zgrešili, če našo srečo iščemo v drugih ljudeh. Mi smo soustvarjalci svojega življenja in v nas ležijo vse rešitve za izpolnjeno življenje, zdravo samozavest in harmonične odnose z vsemi bitji v naši okolici.

Zavod Vivastea ne ponuja kratkoročnih rešitev in ne zdravi le simptomov, temveč se skupaj z vami poglobimo v iskanje ter razreševanje vzorcev, kar nato privede do dolgotrajne rešitve. V zavodu Vivastea verjamemo, da velja kitajski pregovor: "Če si želiš biti srečen eno uro – zadremaj. Če si želiš biti srečen en dan – pojdi lovit ribe. Če si želiš biti srečen vse življenje – pomagaj sočloveku." Tu smo zato, da pomagamo.

Moje ime je Mateja. Skozi življenje sem v nenehnem procesu učenja in pridobivanja znanja. V pomoči sočloveku in tistim, ki so nemočni in potrebujejo pomoč, sem iskrena. Znanja s področja logoterapije kot vrste psihoterapije in vedske astrologije ter integralnega vedskega svetovanja so tista, s katerimi lahko pomagam tako pri vaši osebnostni kot tudi duhovni rasti. Že več kot 15 let sem aktivna tudi na področju odnosov z javnostmi. Učila sem se preko dela in na lastnih napakah, pa tudi preko formalnih in neformalnih izobraževanj. Včasih se šalim, da nekateri zbirajo znamke, sama pa diplome. Vaše zaupanje v projekt, ki ga cenite, močno spoštujem in z vami sodelujem od ideje do izvedbe. S svojimi znanji in veščinami lahko pomagam ne le vašemu podjetju ali projektu, ki ga ustvarjate, temveč tudi vam osebno. Z znanji, ki jih imam iz različnih področij, z razvejano mrežo strokovnjakov, s katerimi sodelujem, vam z veseljem prisluhnem.

V sodobni družbi z žalostjo opažam, da smo ljudje nehali poslušati drug drugega. Velik del mojega pogovora z vami bo obuditev prav te pozabljene veščine – slišati in prisluhniti vam, vašim potrebam in željam in skupaj z vami oblikovati sočutno in ljubečo pot naprej.

Verjamem, da bomo skupaj premagali še tako težave situacije in našli radosti, zaradi katerih je vedno vredno življenju reči DA!

Veselim se naših srečanj in druženj.
Mateja Erčulj
Ustanoviteljica zavoda

KAJ VAM NUDIMO?

Izvajamo individualno in partnersko terapijo po metodi logoterapije Viktorja Frankla.

Izvajamo razbremenilne pogovore, s katerimi lahko odložite svoje skrbi, težave, obremenitve, s katerimi se soočate v trenutnem obdobju vašega življenja.

Prisluhnemo vam pri soočanju z življenjskimi težavami in težavnimi situacijami v partnerskih odnosih, kot so različne težave z otroci, partnerska nezvestoba, spopadanje in sprejemanje zdravstvenih težav, težave v službi, verbalno in psihično nasilje, žalovanje. 

Pomagamo pri iskanju rešitev in oblikovanju strpne komunikacije za razreševanje medosebnih konfliktov.

Pomoč pri iskanju smiselnosti dogodkov in okoliščin, v katere smo se ujeli.

Ponujamo možnost vedskega svetovanja in vam s starodavnimi vedskimi znanji in znanji djotisha (vedske astrologije), ki so med nami že stoletja, pomagamo odkriti tiste moči, ki obstajajo v vaši notranjosti in s katerimi lahko sami oblikujete srečo, ki si jo zaslužite in katere ste vredni.

Pomagamo pri oblikovanju sočutne, strpne komunikacije v vaših medosebnih odnosih.

Vašemu podjetju pomagamo s komunikacijskimi svetovanji in pripravo strateškega komuniciranja z javnostmi. Pripravljamo strateške načrte komuniciranja in izvedemo potrebne korake za uspešno komuniciranje z različnimi javnostmi.

Izvajamo tudi različna izobraževanja in predavanja v povezavi s področji našega delovanja:

Mala šola odnosov z javnostmi

V mali šoli odnosov z javnostmi spoznamo, kaj so to odnosi z javnostmi, seznanimo se z osnovnimi tehnikami odnosov z javnostmi in se naučimo uporabe osnovnih komunikacijskih orodij (adrema, napoved dogodka, novinarska konferenca, sporočilo za javnost, izjava za javnost, dogodek, delo z mediji, odgovori na novinarska vprašana, …). Predstavimo tudi osnovne značilnosti digitalnega marketinga.

Prvi koraki spoznavanja logoterapije in logoterapevtskih tehnik za lepše življenje

Logoterapijo je utemeljil dunajski psihiater in nevrolog Viktor E. Frankl, ki je dejal, da je logoterapija v smisel usmerjena psihoterapija. Logoterapija je pozitiven svetovni nazor, saj v življenju, kot ga razume logoterapija, ni položaja, ki bi bil zares nesmiseln. Logoterapija zagovarja, da je človeku vedno treba ponuditi pomoč, vendar pa se mu ne sme odvzeti odgovornosti. Logoterapija na človeka gleda kot na telesno, duševno in duhovno bitje, upošteva njegovo dostojanstvo in integriteto.

Logoterapija skuša biti prijateljica v duhu, kot pravi pregovor: “Prijatelj je nekdo, ki pozna melodijo tvojega srca in ti jo spet prikliče v spomin, ko jo pozabiš.”

Ob prvih korakih logoterapije spoznamo tehnike nasprotne namere (paradoksna intenca), namerno nepozornost (derefleksijo) in spremembo stališča. Prav tako se seznanimo s tehniko Sokratovskega pogovora, metodo skupnega imenovalca, se seznanimo s samopreseganjem in kljubovalno močjo duha.

Vedska znanja za obogatitev vsakdanjega življenja

Vedski pogled na Življenje je integralen. Vedska znanja se ukvarjajo predvsem s spoznavanjem Sebe in Univerzuma, ki odsevata drug v drugem. Znan pregovor je da se mikrokozmos odraža v makrokozmosu in obratno. Prav vedska znanja učijo, da je celoten univerzum prisoten v vsakem živem bitju in obratno, vsako živo bitje je prisotno v univerzumu. Vedsko svetovanje ponuja integrativni model svetovanja in življenjskega vodstva, ki lahko pomaga ob drugih svetovanjih. Vedsko svetovanje ne zanika nobenih drugih tehnik ali življenjskega nazora, ne ukvarja se z religioznimi stališči, temveč nudi pomoč, svetovanje, izobraževanje za vsako osebo v vsakršnih življenjskih okoliščinah.

Vedsko svetovanja naslavlja celotno človeško bitje, prepoznava našo edinstvenost, ki je edinstvenost telesa, življenja, uma, zavesti. Vedsko svetovanje lahko uporabimo za vsa področja življenja ( osebnostno, poklicno, izobraževanje) in nudi pomoč na duhovni poti.  Z izobraževanjem na področju vedskih znanj, slušatelji spoznajo nekatere osnovne duhovne resnice in pridobijo znanja ter napotke za raziskovanje samega sebe ter lasten duhovni razvoj.

Naročite se na naše e-novice